Geplaatst op

5 tips tegen hooikoorts

5 tips tegen hooikoorts

1 Theelepel honing
Doe dagelijks een theelepel honing in je thee. In honing zitten namelijk vaak kleine hoeveelheden pollen waardoor je een resistentie kan opbouwen.

2 Vaseline rond neus
Breng vaseline aan rond je neus als je naar buiten gaat. Dit beschermt je huid tegen directe prikkeling van de pollen.

3 Zwarte komijn
Zwarte komijn wordt al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te bevorderen en ter bestrijding van ziekte. Zwarte komijn kan onder andere kan helpen om je immuunsysteem te ondersteunen. Maak een kruidenthee door zaden 10 minuten te laten weken in 250 ml kokend water en drink hiervan max vier kopjes per dag.

4 Zout
Een neusspoeling met tafelzout kan helpen om een verstopte neus vrij te maken en om irriterende stoffen als pollen te verwijderen.
Los 1 theelepel keukenzout op in 250 ml warm water.
Leun over de wastafel ( of spring onder de douche ) en snuif de vloeistof met ieder neusgat een paar keer op zodat de spoeling door je neus naar je keel loopt.
Neusspoelingen worden het best gebruikt voor het slapen gaan.

5 Cider azijn
Cider azijn is een beproefde en geteste behandeling voor hooikoorts. Doe 1 theelepel appelazijn in 250 ml water en drink het mengsel langzaam, bij voorkeur in de ochtend.

De leukste | Zoenen helpt bij hooikoorts
Dat zoenen erg gezond is, was al wereldwijd bekend. Maar een lange zoensessie blijkt ook te helpen tegen hooikoorts, zo is gebleken uit recent Japans onderzoek. Een halfuur durende kus doen de hooikoortsverschijnselen verminderen, doordat de productie van het stofje dat hooikoorts opwekt, histamine, wordt verminderd.