Bodyflow = thai chi, pilates en yoga

Wat kun je van Pilates verwachten?

Pilates class is een verantwoorde en gecontroleerde manier om je lichaam te trainen. In deze bewegingsmethode breng je de focus voornamelijk naar de rompspieren ook wel ‘core’ genoemd. Wanneer we het over core training hebben, gaat het over oefeningen die onze romp (rug, buik en bekken) stabieler en sterker maken. Pilates class kun je kort samenvatten als een les die gebaseerd is op het bevorderen van de beheersing, soepelheid, coördinatie en kracht van de spieren. Ademhaling vanuit de flanken, ook wel je ‘inner core ‘genoemd (bekkenbodem, buik, onderrug en middenrif) zijn de basis van alle oefeningen

Wist je dat Pilates al 100 jaar gegeven wordt?

  • De les wordt rustig opgestart met rustgevende muziek en ademhalingsoefeningen
  • Daarna gaan we aan de slag met balans oefeningen waardoor je je lichaam goed opwarmt
  • Dan zijn we klaar voor wat meer inspanning, een serie grondoefeningen waarin we de core prikkelen
  • We trainen de billen en benen met verschillende spier verlengende- en spier verstevigende series.
  • Na kracht komen stretch- en rustoefeningen om nog meer ruimte in je gewrichten
  • De Pilates classes eindigen met een 10 minuten durende meditatie sessie

Wat kun je van Pilates verwachten?

Pilates-class kun je kort samenvatten als een les die gebaseerd is op het bevorderen van de beheersing, soepelheid, coördinatie en kracht van de spieren. Ademhaling vanuit de flanken, ook wel je ‘inner core ‘genoemd (bekkenbodem, buik, onderrug en middenrif) zijn de basis van alle oefeningen. Waardoor er een innerlijke rust ontstaat. Door indebuurt Breda zijn we benoemt to leukste pilates les van Breda.

De les wordt rustig opgestart met rustgevende muziek en ademhalingsoefeningen om de concentratie en focus naar jezelf te brengen. Daarna gaan we aan de slag met wat balans oefeningen waardoor je je lichaam goed opwarmt en rust en balans creëert.

Dan zijn we klaar voor wat meer inspanning. Een serie grondoefeningen waarin we de core prikkelen en versterken om vervolgens de grotere spieren aan te pakken. We trainen de billen en benen met verschillende spier verlengende- en spier verstevigende series.

Na kracht komen stretch- en rustoefeningen om nog meer ruimte in je gewrichten en lengte in de spieren te creëren. Dit is ook de voorbereiding op de afronding van de les die zal eindigen met een 10 minuten durende meditatie sessie. Een moment van rust en bewustwording. Hierin worden lichaam, geest en ademhaling samengebracht.

Wist je dat Pilates al 100 jaar gegeven wordt?

Pilates-class een bewegingsvorm is die al bijna 100 jaar oud is en werd ontwikkeld voor Joseph-Pilates. Joseph-Pilates verdiepte zich in de verschillende fysieke trainingsvormen en bestudeerde daarnaast ook oosterse meditatie vormen. Deze inzichten heeft hij gecombineerd met zijn visie op een gezonde geest in een gezond lichaam. Dit was de basis van zijn oefenmethode.

Volg Pilates 
@ Studio flow

Maandag 20:15 – Studio & Online stream
Dinsdag 20:15 – Studio & Online stream
Zondag 10:00 – Studio &  Online stream

Bekijk het gehele rooster

Pilates class Breda lessen
0 x
lessen gestreamd sinds maart

Online Pilates volgen

Iedere week zijn er online lessen die we via platform Zoom aanbied. Ik vind het belangrijk om tijdens de online lessen sfeer over te brengen en echt een connectie te maken. Als je je aanmeld voor online lessen ontvang je de Pilates-online spotify lijst zodat we dezelfde muziek hebben aanstaan en op die manier een connectie maken. Tijdens de online lessen dragen wij oortjes zodat we altijd goed verstaanbaar zijn. Voor de online lessen vraag ik €6,50 per keer of €25 voor 5 online lessen. Het online rooster is ideaal wanneer je op vakantie bent, niet meer in Breda woont of gewoon liever thuis bent:)

Meer info over online lessen

onine yogalessen Breda

Lokatie Studio flow

Alle lessen worden gegeven in het klooster Schorsmolen. Het klooster wordt vaak als een verrassing gezien door onze nieuwe leden. Het klooster ligt binnen de singels van Breda, hoewel je er waarschijnlijk vaak bent langsgereden valt het echt niet op. De tuinen worden dagelijks door vrijwilligers bijgehouden waardoor het er altijd prachtige bijstaat. Als het weer het toelaat zullen we zoveel mogelijk genieten van buitenlessen in de unieke stille oase van rust. Je ontvangt altijd voorafgaand aan een buitenles een berichtje zodat je je eigen yogamat, water en eventueel een vestje kan meenemen.

Meer info over lokatie flow

Buitenlessen yoga