Bodyflow is een mix van
 Thai Chi, Pilates & Yoga

Wat kun je verwachten van een les Bodyflow?

BodyFlow is een dynamische les met invloeden uit diverse stromingen zoals Thai Chi, Pilates en Yoga. Deze gevarieerde combi-les is geschikt voor beginners maar biedt zeer zeker ook uitdaging aan de gevorderde sporter. In BodyFLOW staan flexibiliteit, statische kracht, concentratie, meditatie en gecontroleerd ademhalen centraal. Je brengt je lichaam en geest in balans door een juiste lichaamshouding aan te nemen. Het bevorderen van spierkracht met de daarbij behorende ademhalingstechnieken zorgen voor de optimale beleving en rust.

De Bodyflow les is een vaste choreografie die ieder kwartaal wordt vernieuwd. Ieder kwartaal zal je exact dezelfde les en muziek krijgen, je weet dus wat je kan verwachten. Na ieder kwartaal zal je merken dat je in iedere pose voortgang maakt en dat je vooruitgang boekt en letterlijk in de ‘flow’ komt.

Een staat van ‘flow’ wordt geassocieerd met het streven om een bepaald doel te bereiken. Deze toestand wordt gerealiseerd als er sprake is van een optimale balans tussen de moeilijkheid van een taak en de specifieke vaardigheden van de persoon in kwestie. Dit wordt nagestreefd in de les BodyFLOW.

BodyFLOW zorgt ervoor dat je je lichaam beter leert kennen door de diepe inwerking van de training. Door goed te luisteren naar je lichaam en te anticiperen op signalen kunnen blokkades verdwijnen. Deze vloeiende FLOW les is een perfecte manier om een uurtje voor jezelf te nemen, en alles van je af te laten glijden om verlicht en soepel weer naar buiten te lopen.

Bodyflow lessen volgen Breda

Wat betekent FLOW eigenlijk?

Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Flow wordt gekenmerkt door acties die gericht zijn op energie en activiteit met volledige betrokkenheid daarbij. Met daarbij het feit dat de activiteiten succesvol worden uitgevoerd. De belangrijkste theoreticus achter dit concept is de Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi.

– Verlies van tijdsbesef: de tijd vliegt voorbij
– Directe feedback: succes en falen ten aanzien van de activiteit zijn onmiddellijk duidelijk, zodat men daarop het eigen handelen direct kan aanpassen
– Evenwicht tussen de eigen vaardigheid en de uit te voeren activiteit: de bezigheden zijn heel uitdagend echter nét niet te moeilijk om met succes uit te voeren
– Een gevoel van persoonlijke controle over de situatie of activiteit
– De activiteit is intrinsiek belonend.

Meld je aan voor Bodyflow lessen

 

Dinsdag 19:00 Bodyflow / Floor

Bekijk het gehele rooster
Bekijk prijzen en concept

Bodyflow = thai chi, pilates en yoga