Yay Pesto Baby

DSC_0043-8

Er gaat niet boven zelfgemaakte spreads en dips. Zelf pesto maken is makkelijk en je hebt niet veel nodig, alleen heel veel basilicum.

 
Pesto kan je overal bij eten en door doen, mijn favoriete makkelijke maaltijd is een pasta pesto. Maar het is ook lekker op een broodje met parmaham, als extraatje op een tosti, mix het met wat mayo voor een pesto dip bij (homamade) zoetteaardappelfrietjes of je maakte een simpele pesto dressing voor je salade door wat extra olie toe te voegen. Het recept voor groene pesto is heel eenvoudig. Kijk zelf maar.
 
Ingrediënten voor 1 potje
Olijfolie
3 handjes basilicum
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
Zout en peper
 
Bereidingswijze
* Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.
* Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes.
* Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.
* Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.
* Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.
* Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.
AUTHOR

livewithflow

All stories by: livewithflow