bodybalance breda, groepsles breda, pilates lessen, yoga breda

BODYFLOW

BodyFlow is een les met invloeden uit diverse stromingen zoals Thai Chi, Pilates en Yoga. Deze gevarieerde combi-les is geschikt voor beginners maar biedt zeer zeker ook uitdaging aan de gevorderde sporter.
In BodyFLOW staan flexibiliteit, statische kracht, concentratie, meditatie en gecontroleerd ademhalen centraal. Je brengt je lichaam en geest in  balans door een juiste lichaamshouding aan te nemen. Het bevorderen van spierkracht met de daarbij behorende ademhalingstechnieken zorgen voor de optimale beleving en rust.
BodyFLOW zorgt ervoor dat je je lichaam beter leert kennen door de diepe inwerking van de training. Door goed te luisteren naar je lichaam en te anticiperen op signalen kunnen blokkades verdwijnen.
Deze vloeiende FLOW les is een perfecte manier om een uurtje voor jezelf te nemen, en alles van je af te laten glijden om verlicht en soepel weer naar buiten te lopen.
Wat betekent FLOW eigenlijk?
Naast dat veel vrienden van Floor haar graag Flo(w) noemen en daarom het concept ook LivewithFLOW heet, heeft FLOW nog een betekenis.
Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Flow wordt gekenmerkt door acties die  gericht zijn op energie en activiteit met volledige betrokkenheid daarbij. Met daarbij het feit dat de activiteiten succesvol worden uitgevoert. De belangrijkste theoreticus achter dit concept is de Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi.
Volgens Csikszentmihalyi kan het gevoel van flow gekenmerkt worden door:
– Concentratie en doelgerichtheid
– Verlies van zelfbewustzijn: men gaat volledig op in de activiteit
– Verlies van tijdsbesef: de tijd vliegt voorbij
– Directe feedback: succes en falen ten aanzien van de activiteit zijn onmiddellijk duidelijk, zodat men daarop het eigen handelen direct kan aanpassen
– Evenwicht tussen de eigen vaardigheid en de uit te voeren activiteit: de bezigheden zijn heel uitdagend echter nét niet te moeilijk om met succes uit te voeren
– Een gevoel van persoonlijke controle over de situatie of activiteit;
De activiteit is intrinsiek belonend.
Een staat van ‘flow’ wordt geassocieerd met het streven om een bepaald doel te bereiken. Deze toestand wordt gerealiseerd als er sprake is van een optimale balans tussen de moeilijkheid van een taak en de specifieke vaardigheden van de persoon in kwestie. Dit wordt nagestreefd in BodyFLOW.