Dadeltaartje

dadeltaart-2

Het geheim van deze dadeltaart zijn natuurlijk de dadels. Ik raad dan ook aan om hiervoor naar een groente&fruit winkel te gaan voor een heerlijke juicy variant | It makes all the difference!

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
Bodem
100 gr amandelmeel
1 ei
Evt. scheutje honing
Dadelvulling
125 gr roomboter
2 el kokosbloesemsuiker
1 ei
250 gr dadels
100 gr pecannoten
Geraspte kokos
Materialen
Langwerpige taartvorm (30 x 10) of
rechthoekige ovenschaal (de grootte maakt niet zoveel uit)
Zo maak je het
* Verwarm de oven voor op 175 graden.
* Doe het amandelmeel in een kom en voeg het ei toe.
*Meng het door elkaar, zodat er een egaal deegje ontstaat. Het is vrij nat, maar dat is niet erg.
* Vet een bakvorm in met een bakspray en verdeel het beslag over de vorm. Druk het aan zodat het deeg gelijkmatig verdeeld wordt.
* Bak de amandelbodem in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat hem vervolgens afkoelen.
* Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje.
* Voeg als de boter gesmolten is, de kokosbloesemsuiker toe en laat het even carameliseren. Dit houdt in,een minuut of 4 verwarmen op een middelhoog vuur.
* Klop het eitje los met een garde. Zet het vuur lager en voeg het geklutste eitje toe. Klop nu heel snel met een garde totdat er een egaal mengsel ontstaat. Blijf roeren want als je dit niet goed doet, krijg je roerei.
* Snij de dadels in stukjes en voeg deze bij de gesmolten boter.
* Voeg nu ook de pecannoten toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
* Verdeel het mengsel over de afgekoelde amandelbodem.
* Strooi wat geraspte kokos over de dadeltaart.
* Laat de dadeltaart een uurtje opstijven in de koelkast.
* Snij de dadel-pecannotentaart in repen of blokjes.
* Je kunt de dadeltaart wel een dag of 5 bewaren in de koelkast.
* Bon a petit
AUTHOR

livewithflow

All stories by: livewithflow